miercuri, 8 noiembrie 2017

Orașul e viu (MfC33)

Vedere din București. Pescar în Piața Unirii, care caută să prindă pește proaspăt din Râul Dâmbovița. Foto: Calin Hera

Ne place la oraș, chiar dacă uneori ne vine să ne luăm câmpii. Ne place la oraș, chiar dacă avem (sau tânjim să avem) casă la țară. ne place la oraș pentru că avem impresia că se întâmplă mereu lucruri, avem totul la îndemână. E forfotă. ORAȘUL E VIU. Aceasta e Provocarea de astăzi.Vedere din București. Grup statuar „Căruța cu paiațe” (Ioan Bolborea) în fața Teatrului Național București, adică un fel de statui fără viață, dar vii. Foto: Calin HeraȘi nu uitați: avem și o pagină de Facebook, treceți și pe acolo!

De știut. Miercurea fără cuvinte este un fenomen inițiat în România de Carmen și continuat de mine, alături de frumoșii prieteni ai acestei adevărate sărbători a blogosferei.

Vedere din București. Zid înviat de petunii. Foto: Calin Hera21 de comentarii:

 1. Cred ca sunt mai "graitoare" statuile decat nenea acela penibil, pescuind într-un rau murdar! Dambovita nu sa putut lauda niciodata cu o apa cristalina! Sau da? :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred că, înainte de descinderea ciobanului Bucur, apa Dâmboviței era mult mai curată, Probabil că nu cristalină. E râu de șes, măricel, cu mult mâl.
   Dar înțeleg ce zici :)

   Ștergere
 2. Ce zid frumos <3!!! Imi place tare mult cum l-au "inviat" :)
  Happy WW!!!!
  cu drag
  rux

  RăspundețiȘtergere
 3. Dâmbovița nu este astăzi mai murdară decât alte ape care trec prin marile orașe... Ba e chiar mai curată decât unele!
  Florile dau viață oricărui loc în care s-ar afla. Petuniile de aici par tare vesele!

  Happy WW!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate. Dâmbovița nu poate fi nici mult mai curată, nici mult mai murdară decât orașul. Dezavantajul râului este că trebuie să spele tot ce prinde în cale și să adune.

   Ștergere
 4. Oare a prins ceva pește nenea? :)
  Happy WW!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt aproape sigur că a prins. Mulți nu o fac doar de hobby.

   Ștergere
 5. Ultima poză este preferata mea!
  O zi minunată îți doresc,Călin!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ultima fotografie e pe sufletul meu şi transmite şi linişte, şi viaţă.
  Seară frumoasă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pare că se desprinde în fotografia câștigătoare, pe principiul „urma scapă turma” :)

   Ștergere
 7. Chiar acum doua zile am vazut un "pescar" in Dambovita! Dar era prea de dimineata sa fi prins ceva!
  cand apar floricele e veselie! :)
  Happy WW, Calin!

  ps cu intrebare: Am o problema cu blogul: nu pot comenta la mine. In ecranul de comentarii apare tot imaginea blogului. Ai cumva idee ce ar putea fi? Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca si-a revenit pâna acum, dar: am patit si eu ceva asemanator si am reincarcat (refresh) pagina de cateva ori si n-a mai aparut imaginea blogului in sectiunea comentariilor - problema era de la platforma blogger la acel moment (am aflat mai apoi).

   Ștergere
  2. Nu știu ce poate să fie anume, dar cred că este vorba de o eroare de moment a platformei.

   Ștergere
 8. :) Ultima foto e caracterizarea ţării, pe scurt: florile sunt România, zidul... (completati pe linia punctata, cum se zice) :) Pescarul e caracterizarea unor români care... dau cu băţul in balta. :) Sa raman in ton - grupul statuar: "ne facem ca muncim". :)
  Faine foto!
  Happy WW!

  RăspundețiȘtergere
 9. Azi, vazand tema, mi-am dat seama ca Romania are prea putine orase libere. Despre zona rurala nu ma exprim deocamdata...
  Happy WW!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai că mai sunt locuri libere. Orașe pe de-a-ntregul? Nu știu. Deja, definiția libertății azi e o întreagă discuție filozofică.

   Ștergere
 10. Nenea din prima poză, spera să prindă pești. Eu am adus în pozele mele mulți pești, foarte curajoși și chiar... fotogenici. Iar florile de pe ziduri.... o idee tare frumoasă.
  Numai bine și zile frumoase, dragă Călin! :-)

  RăspundețiȘtergere