vineri, 31 martie 2017

Miercurea fără cuvinte, ca Făt-Frumos. Întrucâtva

Evoluția blogului Miercurea fără cuvinte în clasamentul ZeList

Încep cu știrea: blogul nostru, Miercurea fără cuvinte, a crescut ca Făt-Frumos în clasamentul ZeList. Există câteva explicații, înțelesuri și perspective.


Pentru amatorii de statistici, am înregistrat o creștere de peste 90.000 (nouăzeci de mii!) de locuri în doar trei săptămâni. Mult peste. Mai precis:

14 martie 2017 - Loc 94.520
21 martie 2017 - Loc 37.351
28 martie 2017 - Loc 812
Prima observație: Doamne, sunt aproape 100.000 de bloguri în România!?

A doua observație: Din câte știu eu, clasamentul ZeList se bazează pe linkurile pe care și le oferă unele altora blogurile care au coduri ZeList inserate. Cu cât sunt mai multe și de la bloguri mai bine clasate, cu atât punctajul e mai bun și, prin urmare, poziția în clasament. E un joc reciproc avantajos tip „oferă și primești”. Știu că știți deja acest lucru, dar am zis să zic.

Ar fi fain, cred, dacă am profita din plin de blogul nostru. Prin urmare, voi urca în blogroll adresele blogurilor care participă oarecum regulat la joc și voi avea grijă să ofer linkuri de câte ori voi avea ocazia.

Mă mai gândesc, de asemenea, la ceva. La o prelungire a MfC, în cazul în care credem că ne e bine și ne suportăm unii pe alții mai mult decât o dată pe săptămână. Așa cum am mai zis pe ici, pe colo, ar fi provocator să încercăm să scriem niște texte, niște povești, pornind de la fotografiile din MfC. Cel puțin așa mi se pare mie. Sper să vin cât mai curând cu un exemplu, să vedeți ce vreau să spun.

În fine, vă reamintesc: am creat și o pagină pe Facebook, Miercurea fără cuvinte, unde vă invit să activați. Cred că, mergând mână-n mână, toate acestea ne pot ridica. Și acum nu mă refer la clasamente, care sunt perfectibile și nu înseamnă mare lucru. Decât așa, ca joc în joc.

Și ultima chestiune, dar nu cea din urmă: rămâne deschisă invitația, rugămintea, provocarea: veniți în interiorul acestui blog, pe care îl văd ca pe o lucrare colectivă, nu doar la nivel de tabel MfC!


2 comentarii:

  1. Atunci, la mai mare! ☺
    Sunt binevenite aceste seriale și benefice pentru toți participanții.
    Uite, Sorin a revenit cu ”Reflexii în oglindă”, serialul de weekend. Vino și tu! http://fewstuff.blogspot.ro/2017/04/reflexii-in-oglinda.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow :)) Asta da evoluție! Îmi sună interesantă ideea cu textele/poveștile, e chiar faină!

    RăspundețiȘtergere