miercuri, 14 februarie 2018

Mitologie urbană. Șaormeria din Dristor și Aeul (MfC7)

Vedere din București. Bloc de zece etaje la parterul căruia se află celebra Șaormerie Dristor, care a făcut pui. Foto: Calin Hera
Provocarea de astăzi este despre MITOLOGIE URBANĂ. Există locuri despre care se vorbește. A căror faimă depășește cartierul, orașul. Cum arată ele? Este ceea ce vă propun să aflăm împreună.

Vedere din București. Aeul face parte din mitologia Bucureștiului. E peste tot. Dar păstrează farmecul personajului misterios. Foto: Calin Hera

Și nu uitați: avem și o pagină de Facebook, treceți și pe acolo!De știut. Miercurea fără cuvinte este un fenomen inițiat în România de Carmen și continuat de mine, alături de frumoșii prieteni ai acestei adevărate sărbători a blogosferei.

18 comentarii:

 1. ☺☺☺ o combinatie interesanta! Piuarii si kebab-ul bucurestean :-)
  Despre "porcul care-si da aere" ☺☺☺ ce sa spun? apreciez ideea, insa nu sunt de acord cu mâzgălitul peretilor. In cazul în care se vrea a fi "arta" gen Graffiti, atunci mai trebuie câteva ore lucrat! ;-)
  Happy WW! ☺

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Șaormeria este celebră. Am văzut și pe litoral șaormerie Dristor :)
   Porcușorul e și el celebru. M-am obișnuit atât de mukt cu el, încât îl văd peste tot. Imi atrage privirea instant. De regulă mă binedispune vederea lui. Îl consider ca venind din zona “artă”.
   Dacă stai să te gândești, și omulețul Gopo era tot un desen foarte simplu. Sau desenele lui Mălăele. Etc.

   Ștergere
 2. :)) Exact asta voiam sa scriu si eu - ca inteleg prin grafitti chiar arta stradala, nu orice mazgaleala. Bun, in cazul de fata e inca dragut, fata de se gaseste in general. Macar nu sunt cuvinte si semne obscene...

  Deci saormeria a luat micii in Bucuresti... interesant. ;))))

  Happy ww :D!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. “Miticii” nu mai preferă numaidecât micii sau șoricii (pt rimă). Șaorma e la putere. Non-stop.

   Ștergere
 3. De șaormerie nu-mi pasă, că nu mănânc așa ceva, dar aieul e tare simpatic! ☺

  Happy WW, Călin!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu mănânc șaormerii :), dar locul ține deja de mitologie.

   Ștergere
 4. Sper sa nu se supere Saormeria ta, dar habar nu aveam ca e asa celebra!
  Cat il priveste pe creatorul povestii "Aeului", poate ar merita sa adanceasca subiectul desenelor pe peretii orasului, unii proaspat renovati si sa propuna o alta gandire a partii de jos a cladirilor, daca tot sunt atatia artisti care practica graffiti. Cand trec pe langa Universitate pur si simplu ma infior, recunosc extrem de sincer.

  Happy WW, Calin!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Înțeleg că aceste fotografii nu te-au binedispus :)

   Ștergere
  2. Doar vorbim de mitologie urbana! :) Dar serios, de ce o fi atat de greu de gandit ceva frumos pentru cetate? Nu stiu, doar ma intreb!

   Ștergere
  3. Ăia care pot gândi ceva frumos nu au posibilitatea să pună în aplicare.

   Ăia care au posibilitatea să pună în aplicare nu pot gândi ceva frumos.

   Dar mai sunt și întrepătrunderi :)

   Ștergere
 5. Cu "bataia", turcii n-au prea reusit sa pastreze teritoriile românesti, dar le cuceresc si le pastreaza cu... saorma. :)
  Te rog, zi-mi si mie care-i treaba cu Aeul?! :) Am mai citit, tot la tine, si am ezitat sa intreb. Multumesc.
  Happy WW!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred că numeroase mâncăruri “tradiționale” românești provin din Imperiul Otoman. Mâine-poimâine vom găsi în meniuri “șaorma ca la mama acasă”.
   Aeul e un tip pe care-l consider un artist datorită Porcușurului, care-mi este foarte simpatic. A devenit un fel de emblemă. Nu știu sa spun precis emblemă a ce. Nu consider că murdărește, ci că înveselește. Valorizează. Nu îmi amintesc vreun loc în care Porcușorul să maculeze.
   Mi-ar plăcea să-l întâlnesc pe Aeul, să îi pun cateva întrebări și, eventual, să pun la cale un proiect-două cu el. Văd potențial.

   Ștergere
 6. Foarte inspirată postare! Astea chiar fac parte din mitologia capitalei. Deşi nu locuiesc acolo, ştiu despre ele deci sunt celebre .

  RăspundețiȘtergere
 7. Îmi amintesc când am văzut prima dată în București, după Revoluție, un loc pe firma căruia scria „Shaorma” și m-am mirat oare ce-o mai fi și asta. M-am lămurit după miresme și lumea care înfuleca de zor „minunăția”.
  Fain ai subliniat tema zilei, cu imagini din marea capitală, cea plină „cu de toate”!
  Numai bine și zile frumoase, dragă Călin! :-)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar că Bucureștiul este plin cu de toate. Ca întreaga țară, nu-i așa? :)

   Ștergere